Son dakika… ABD Başkanı Biden, seçim yarışından çekildiğini duyurdu: Adayım Kamala Harris


Google News

Yayınlama: 2 ay önce

Okuma süresi: 3 dakika

Son Haberler - Son dakika haberine göre; ABD Başkanı Joe Biden, ABD’de kasım ayında yapılacak olan başkanlık seçimlerinde adaylıktan çekildiğini açıkladı. Biden, Başkan Kamala Harris'i aday olarak onayladığını ve desteklediğini bildirdi. ABD eski Başkanı

Joe Biden, ABD başkanlık seçimleri için aday olmayacağını duyurduğu mektubunu sosyal medya üzerinden paylaşarak açıkladı. Son 3,5 yılda Amerika'da büyük ilerleme kaydedildiğini ve demokrasiyi koruduklarını belirten Biden, ABD Başkanı olarak görev yapmanın kendisi için büyük bir onur olduğunu ifade etti. Biden, tekrar seçilmek için yarışma niyetiyle yola çıktığını ancak partisi ve ülkesi için geri çekilmenin en doğru karar olduğuna karar verdiğini belirtti. Geri kalan süre içinde başkanlık görevlerine odaklanacağını ifade eden Biden, halka seslenmek için gelecek günlerde bir konuşma yapacağını da belirtti. Biden, Başkan Yardımcısı Kamala Harris'e ortaklığı için teşekkür etti ve ABD halkına güvenleri için minnettarlığını iletti.

Biden'ın çekilmesinin ardından Kamala Harris, aday olarak onaylandığını ve desteklendiğini açıkladı. Harris, Cumhuriyetçi aday Donald Trump'ı hedef alarak, Demokrat Parti'yi ve ulusunu birleştirmek için elinden geleni yapacağını belirtti. Biden'ın kararı, ABD'de ve dünyada yankı uyandırdı. Nancy Pelosi, Biden'ın vatansever bir Amerikalı olduğunu ve ülkenin çıkarlarını her zaman ilk sıraya koyduğunu ifade etti. Bill Clinton ise Biden'ın hizmet kariyerini övdü ve Kamala Harris'i destekleyeceklerini belirtti.

Öte yandan, bazı isimler Biden'a eleştiriler yöneltti. Donald Trump, Biden'ı "ülkemiz tarihindeki en kötü başkan" olarak nitelendirdi ve Biden'ın yalanlarla başkanlığa ulaştığını iddia etti. ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson, Biden'ın çekilme kararının, kendisinin başkan olmaya uygun olmadığını gösterdiğini ve derhal görevinden istifa etmesi gerektiğini savundu. Rusya'dan da açıklamalar geldi; Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova, Biden'ın ruhsal durumu hakkındaki gerçekleri gizleyen ABD medyası ve siyasi çevrelerinin gizli anlaşmalarının soruşturulması gerektiğini öne sürdü. Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov ise seçimlere kadar çok şeyin değişebileceğini ve sabırlı olunması gerektiğini belirtti. Almanya Başbakanı Olaf Scholz ise Biden'ın kararının takdir edilecek bir karar olduğunu ifade etti.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

ABD Joe Biden adaylık