Son dakika: ABD'de neler oluyor? Donald Trump'ın yakınında silah sesleri: Peş peşe açıklamalar


Google News

Yayınlama: 3 gün önce

Okuma süresi: 3 dakika

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump'a, 13 Temmuz'da yaptığı seçim mitingi sırasında suikast girişimi düzenlenmişti. Trump'ın golf oynadığı sahanın yakınına birden fazla ateş açıldı. Kampanya sözcüsü son durumu açıkladı.

Donald Trump'ın Golf Sahası Yakınında Ateş Açılarak Korku Dolu Anlar Yaşandı

ABD'nin Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump, Florida'daki West Palm Beach şehrinde golf oynadığı sahanın yakınında birden fazla kez ateş açılmasıyla bir kez daha korku dolu anlar yaşadı.

Kampanya sözcüsü Steven Cheung, Trump'ın güvende olduğunu doğruladı ancak olayla ilgili ayrıntı vermedi.

ABD Gizli Servisi, olayın yerel saatle 14.00'ten kısa bir süre önce meydana geldiğini ve soruşturma başlatıldığını belirtti.

Trump'ın oğlu Donald Trump Jr., sosyal medyada yerel kolluk kuvvetlerinin çalılıklarda bir AK-47 otomatik tüfek bulduğunu ve bir şüphelinin yakaladığını bildirdi.

Bu, Trump'ın son zamanlarda yaşadığı ikinci şiddet olayı. 13 Temmuz'da Pensilvanya'da düzenlediği bir seçim mitinginde silahlı bir saldırgan tarafından sağ kulağından vurulmuştu. Saldırıda bir itfaiyeci hayatını kaybetmiş, iki kişi de yaralanmıştı.

Olay, ABD'de 5 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimlerinden aylar önce meydana geldi. Trump ve Demokrat rakibi Kamala Harris, kısa süre önce ABC News'de yayınlanan canlı bir tartışmada karşı karşıya gelmişti.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

donald trump abd saldiri