Son Dakika Bakan Şimşek: Refah artışını sağlayacak modelle yola devam edeceğiz...


Google News

Yayınlama: 1 yıl önce

Okuma süresi: 3 dakika

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek "Refah artışını sağlayacak modelle yola devam edeceğiz." açıklamasında bulundu ve ekledi... İşte detaylar...

Bugün Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, önce TÜSİAD Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği ile bir araya geldi ve daha sonra Türkiye Bankalar Birliği (TBB) üyesi bankaların yöneticileriyle Akmerkez'deki TBB yerinde buluştu.

Toplantıyı basından gizli yapıldı ve yaklaşık 3 saat boyunca devam etti.

Toplantı sonrası gazetecilere değerlendirmelerde bulunan Şimşek: "Bu dönemde yeni program çalışmaları çerçevesinde toplumun bütün kesimleriyle, iş alemi ile de, finans sektörü ile de, sendikalarımızla da, bütün kesimlerle istişare edeceğiz.

İnşallah ülkemizin yatırım, ihracat, üretim, istihdam noktasında güçlü bir şekilde, toplumda refah artışını sağlayacak bir modelle yolumuza devam edeceğiz"  ifadelerini kullandı.

Şimşek, bugünkü toplantının bir istişare toplantısı olduğunu vurgulayarak, Türkiye'nin ekonomik durumunu ve bankacılık sektörünü ele aldıklarını ifade etti.

Şimşek:

İlginiz için teşekkür ediyorum. Doğrusu bu kadar ilgi olacağını (basının toplantıya ilgisi) beklemiyordum. Bu aşamada söyleyeceklerim bunlar...

ifadelerini kullandı.

TÜSİAD, ekonomik akışla ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

TÜSİAD, bugün Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile bir araya gelerek son zamanlardaki gelişmeler hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi nde konuşma yapan Tuncay Özilhan:

Sayın Mehmet Şimşek ile TÜSİAD yönetimi olarak bir araya geldik.
Ekonomi yönetimi ile ilgili tespitlerimizi sayın Bakan ile paylaştık ve çok açık ve samimi bir toplantı gerçekleştirdik.
Türkiye ekonomisi ikiz açık yaşıyor ancak sorunlarımız çözümsüz değil

ifadelerini kullandı.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

Hazine Maliye Mehmet Şimşek TÜSİAD