Son dakika: Donald Trump'a suikast girişimine dair 5 maddelik rapor | Dış Haberler


Google News

Yayınlama: 2 ay önce

Son güncelleme: 2 ay önce

Okuma süresi: 3 dakika

ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı ve eski Başkan Donald Trump'a miting sırasında suikast girişiminde yaşananlara ışık tutan 5 maddelik bir ön bulgu raporu yayımlandı

ABD'li Senatör Ron Johnson, sosyal medya hesabı aracılığıyla dikkat çekici bir paylaşımda bulundu. Senatör Johnson, eski Başkan Donald Trump'a 13 Temmuz'da düzenlenen suikast girişimine dair ekibiyle birlikte yürüttüğü araştırmanın ön bulgularını kamuoyuyla paylaştı. Paylaşılan beş maddelik raporda, suikast girişimi sırasında yaşanan güvenlik zafiyetlerine ve olayın ardından ortaya çıkan soru işaretlerine dikkat çekildi.

Raporun ilk maddesinde, Gizli Servis'in, yerel özel tim SWAT ve keskin nişancılar için düzenlenen sabah toplantısına katılmadığı belirtildi. Toplantıda ekipler görev dağılımı yaparken, Gizli Servis'in toplantıya katılmama nedeni belirsiz kaldı. İkinci madde, yerel kolluk kuvvetlerinin olay günü iletişimde uyumsuzluk yaşadığını ve Gizli Servis ile doğrudan bağlantı kuramadıklarını ifade etti. Üçüncü madde, yerel kuvvetlerin suikast girişimi zanlısı Thomas Matthew Crooks hakkında merkez komuta bilgisi geçtiği ve Gizli Servis'in de bu bilgiden haberdar olduğu yönünde. Yerel keskin nişancı ekibi, Crooks'u elinde silah olmadan şüpheli hareketler yaparken gözlemlemiş ve merkeze bildirmiştir. Gizli Servis ise bu bilgiden haberdar olduğunu belirterek şüphelinin konumuna dair detay istemiş.

Dördüncü madde, olayın ardından Gizli Servis'in yerel birliklerle birlikte şüphelinin bulunduğu binanın çatısında görüldüğünü, ancak Gizli Servis'in çatıya ne zaman ve nasıl çıktığına dair net bir bilgi olmadığına dikkat çekiyor. Ayrıca, şüphelinin yüzünün tanınması için neden Alkol, Tütün, Ateşli Silahlar ve Patlayıcılar Bürosu'nun (ATF) görevlendirildiği belirsiz kaldı. Beşinci ve son madde ise yerel birliklerin iddiasına dayanıyor; Gizli Servis'in başlangıçta mitinge keskin nişancı göndermeyi planlamadığı öne sürülüyor.

Rapor, olayın tüm şeffaflığıyla araştırılması ve muhtemel kanıtların korunması gerektiğine vurgu yapıyor. Paylaşılan zaman çizelgesi ve görsellerle olay günü detaylı bir şekilde anlatılıyor. Zanlının miting alanındaki görüntüsü, bisikleti ve çantası da raporda yer alan görseller arasında.

13 Temmuz'da Pensilvanya'da düzenlenen miting sırasında eski Başkan Trump'a yönelik suikast girişimi, bir kişinin ölümü ve iki kişinin yaralanmasıyla sonuçlanmıştı. Saldırganın etkisiz hale getirilmesinin ardından FBI olayı bir suikast girişimi olarak tanımladı ve saldırganın 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğunu açıkladı.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.