SON DAKİKA HABERİ: Yunan Bakan saçmaladı! Televizyonda skandal cümleler


Google News

Yayınlama: 2 ay önce

Okuma süresi: 3 dakika

Son dakika haberlere göre, Yunan bakan saçmaladı: F-35'lerle bir gece ansızın Ankara'ya gelebiliriz!

Kıbrıs harekatının 50'inci yıl dönümünde, Türkiye ve Yunanistan arasındaki gerilimi artıran açıklamalar ve hamleler dikkat çekiyor. Yunan medyası, Türkiye'nin Kıbrıs sorunundaki tutumunu ve mesajlarını yakından takip ediyor ve eleştiriyor.

Kathimerini gazetesindeki analiz, Türk tarafının Kıbrıs sorununda Birleşmiş Milletler kararlarına aykırı bir çözümü savunduğunu ve Yunan bakanlara kişisel saldırılarda bulunduğunu iddia ediyor. Analiz, Ankara ve Atina arasındaki dört temel anlaşmazlık olarak Trakya'daki Türkler, Kariye, Kıbrıs ve Hamas'ı öne çıkarıyor. Gazete, Türkiye'nin Kıbrıs sorunundaki tutumunu sertleştirdiğini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın özellikle Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias'ı hedef aldığını belirtiyor.

Ethnos gazetesi ise Erdoğan'ın Dendias hakkındaki açıklamalarını ve Türkiye'nin yeni deniz üssü kurma kararını provokatif bir dille eleştiriyor. Gazete ayrıca, Yunanistan Sağlık Bakanı Adonis Georgiadis'in Open televizyonuna verdiği röportajı provokatif olarak nitelendiriyor. Georgiadis, Türkiye'ye yönelik agresif ifadeler kullanmış ve Türkiye'nin havacılık alanında "sıfır" olduğunu iddia etmiştir.

Genel olarak, Yunan medyası Türkiye'nin Kıbrıs konusundaki tavrını eleştiriyor ve iki ülke arasındaki gerilimin arttığına dikkat çekiyor. Türkiye'nin hamlelerini uluslararası gündemdeki olaylara bağlayan yorumlar da dikkat çekiyor.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

turk yunan iliskileri kibris sorunu recep tayyip erdogan kktc yunanistan adonis georgiadis kiryakos micotakis