Son dakika... Irak'ın kuzeyine hava harekâtı! 25 terör hedefi imha edildi - Son Dakika Flaş Haberler


Google News

Yayınlama: 1 ay önce

Okuma süresi: 3 dakika

Son Dakika Haberleri - Son dakika haberi Millî Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyine hava harekâtı düzenlendiğini ve 25 terör hedefinin imha edildiğini açıkladı. Açıklamada, İcra edilen bu harekâtta, azami oranda yerli ve millî mühimmat kullanılarak çok sa

Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanlığı, 26 Temmuz 2024 tarihinde Irak'ın kuzeyinde bulunan Gara, Kandil ve Asos bölgelerinde PKK/KCK ve diğer terörist unsurlara karşı başarılı bir hava harekâtı düzenlendiğini açıkladı. Birleşmiş Milletler Antlaşması'nın 51'inci maddesinde belirtilen meşru müdafaa hakları kapsamında gerçekleştirilen bu harekât, Irak'ın kuzeyinden Türkiye halkına ve güvenlik güçlerine yönelik terör saldırılarına engel olmak ve hudut güvenliğini sağlamak amacıyla düzenlendi.

Harekât sırasında, PKK/KCK terör örgütü tarafından kullanılan mağara, sığınak, barınak, depo ve terör örgütünün kullandığı tesislerden oluşan 25 hedef imha edildi. Bu hedeflerin içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin bulunduğu değerlendiriliyor. Harekâtta, yerli ve millî mühimmat kullanılarak çok sayıda terörist etkisiz hâle getirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri, ülkemizin ve milletimizin beka ve güvenliği için geçmişte olduğu gibi bugün de terörle mücadeleye kararlılıkla devam etmektedir. Terör örgütüne karşı verilen mücadelede, masum insanların, dost unsurların, tarihi ve kültürel varlıklar ile çevrenin zarar görmemesi için her türlü tedbir alınmaktadır.

Türk Silahlı Kuvvetleri, terör örgütünün tehdidini ortadan kaldırmak ve vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak için tüm gücüyle çalışmaktadır. Bu operasyon, terörle mücadeledeki kararlılığımızın bir göstergesidir. Milli Savunma Bakanlığı, operasyonun başarıyla gerçekleştirilmesinde emeği geçen tüm personeli tebrik ediyor ve kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

Millî Savunma Bakanlığı hava harekâtı Irak