SON DAKİKA: Sivas'ta art arda depremler | Son depremler


Google News

Yayınlama: 18 saat önce

Okuma süresi: 3 dakika

AFAD'dan son dakika deprem açıklaması geldi. AFAD'dan son dakika deprem açıklaması geldi. Sivas'ta saat 11.29'a meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin ardından yine saat 11.39'da 4,1 büyüklüğünde ikinci deprem gerçekleşti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya

## Sivas Sarsıldı: 4,7 ve 4,1 Büyüklüğünde İki Deprem

Sivas, dün Malatya'da yaşanan 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından bugün de iki ayrı depremle sarsıldı. AFAD'dan yapılan son dakika açıklamasına göre, saat 11.29'da Sivas'ta 4,7 büyüklüğünde bir deprem gerçekleşti. Sarsıntı, yerin 10.57 kilometre derinliğinde meydana geldi. 10 dakika sonra, saat 11.39'da ise 4,1 büyüklüğünde ikinci bir deprem yaşandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, depremlerin ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, AFAD ve ilgili kurumların saha taramalarına başladığını belirtti. Yerlikaya, ilk belirlemelere göre herhangi olumsuz bir durumun olmadığını da ifade etti.

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek ise, depremlerin ardından il genelinde bugün eğitime bir gün süreyle ara verildiğini duyurdu.

Sivas halkı, iki depremin ardından paniğe kapılmadan, yetkililerin talimatlarını dikkatle takip etti. Deprem sonrası yaşanabilecek olası olumsuzluklara karşı tedbirli olunması ve yetkililerin uyarılarına uyulması önem taşıyor.

**Deprem Anında Ne Yapmalıyız?**

Deprem anında yapılacaklar, can güvenliğimizi sağlamada büyük önem taşıyor. Deprem anında yapılması gerekenler şu şekilde sıralanabilir:

* **Sakin Kalın:** İlk önce sakin kalmaya çalışın. Panik yapmamanız, doğru kararlar vermenizi sağlayacaktır.
* **Eğer İçerideyseniz:** Sağlam bir masa veya dolabın altına girin ve başınızı koruyun. Açık alana çıkmak için zamanınız yoksa, pencerelerden ve ağır eşyalardan uzak durun.
* **Eğer Dışarıdaysanız:** Açık bir alana gidin, binalardan, elektrik direklerinden ve ağaçlardan uzak durun.
* **Eğer Araç İçindeyseniz:** Yolun kenarına çekin ve araç içinde kalın. Araçtan sadece güvenli bir yere ulaşabildiğinizde çıkın.
* **Deprem Sonrası:** Hasarlı binalara girmeyin, elektrik ve doğalgaz bağlantılarını kontrol edin, radyo veya televizyon aracılığıyla yetkililerden gelen uyarıları takip edin.

Depremler doğal afetlerdir ve önlenemezler. Ancak, depreme hazırlıklı olmak, can ve mal kaybını en aza indirmemizi sağlar. Deprem öncesi, sırasında ve sonrasında yapılması gerekenleri bilmek, güvenliğimizi sağlamada büyük önem taşıyor.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.