Son dakika.... Ukrayna Rusya'nın başkentine saldırdı: Uçuşlar askıya alındı


Google News

Yayınlama: 7 gün önce

Okuma süresi: 3 dakika

Haberler Son Dakika - Rusya, Ukrayna'nın, başkent Moskova dahil olmak üzere Rus topraklarına 144 insansız hava aracıyla saldırı düzenlediğini ve saldırılarda bir çocuğun hayatını kaybettiğini açıkladı. Moskova’daki havalimanlarında uçuşların geçici olarak

İran'ın Rusya'ya onlarca balistik füze sağladığı iddiası, Rusya-Ukrayna savaşını yeniden alevlendirdi. Ukrayna iddiayı doğrulayarak füzelerin sivillere karşı kullanılacağını öne sürerken, Tahran ve Moskova bunu yalanladı.

İki kaynağın Associated Press'e verdiği bilgiye göre ABD de Ukrayna ile hemfikir ve müttefiklerine füze sevkiyatı konusunda bilgi verdi. Ukrayna yetkilileri ise Rusya'daki İran füzelerini meşru bir hedef olarak görüyor.

Gerilimin artmasıyla Ukrayna, Rusya topraklarına İHA saldırısı düzenledi. Rusya Savunma Bakanlığı, 144 İHA'nın düşürüldüğünü, bunlardan 20'sinin Moskova bölgesinde olduğunu duyurdu. Moskova Bölge Valisi Andrey Vorobyov, İHA saldırısında bir apartmana isabet sonucu bir çocuğun öldüğünü, dört kişinin yaralandığını belirtti.

Rus Telegram kanalları, konut binasının beş dairesinin yok edildiğini gösteren görüntüler paylaştı. Moskova'nın en büyük havalimanlarından birinin de bulunduğu Domodedovo bölgesine acil durum ekipleri gönderildi.

Rosaviatsiya, sivil uçakların güvenliği için Moskova havalimanlarında geçici uçuş kısıtlaması uygulandığını duyurdu. Al Jazeera'ya göre 30'dan fazla uçuş askıya alındı.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

rusya ukrayna moskova