Son dönemde zamlanan ürün ve hizmetler


Google News

Yayınlama: 1 ay önce

Okuma süresi: 3 dakika

İstanbul'da toplu taşımaya yüzde 13 zam İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), Temmuz Ayı Toplantısı'nda toplu taşımaya yüzde 13 zam yapıldı. Yeni zamlı tarifeye göre; tam elektronik bilet 17,70 TL'den 20 TL'ye öğrenci bileti 8,64 TL'den 9,76...

İstanbul'da Toplu Taşıma Ücretlerine Zam
- İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), Temmuz ayı toplantısında toplu taşıma ücretlerine %13 zam yaptı. Buna göre, tam elektronik bilet 17,70 TL'den 20 TL'ye, öğrenci bileti ise 8,64 TL'den 9,76 TL'ye yükseldi.

Kira Artışı Sınırlandırıldı
- 1 Temmuz'dan itibaren konut kiralarında %25'lik tavan zam uygulaması kaldırıldı. Yeni dönemde, kira artış oranı enflasyon rakamlarına bağlı olarak TÜFE oranına göre belirlenmektedir.

Akaryakıta ÖTV Zammı
- TÜİK'in yılın ilk altı ayına ilişkin enflasyon verilerini açıklamasının ardından, akaryakıtta ÖTV zammı yapıldı. Benzin, motorin ve otogaz (LPG) fiyatları, altı aylık üretici enflasyonu kadar zamlandı.

Elektrik Fiyatlarına Zam
- EPDK'nın açıklamasına göre, elektrik perakende satış fiyatları mesken aboneleri için %38, tarımsal faaliyetler aboneleri için %30, kamu ve özel hizmetler sektörü aboneleri için ise düşük kademede %38 ve yüksek kademede %20 oranında arttı. Yeni tarifeler 1 Temmuz itibariyle geçerli oldu.

Alkol ve Sigaraya Zam
- Türkiye İstatistik Kurumu'nun üretici enflasyonunu açıklamasının ardından, Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) oranları güncellendi. Buna bağlı olarak, alkol ve sigara fiyatları altı aylık üretici enflasyonu oranında, yani %19,49 zamlandı.

Yurt Dışı Çıkış Harcı Artırıldı
- Yurt dışı çıkış harcı, daha önce 150 TL iken 500 TL olarak güncellendi ve her yıl yeniden değerleme oranında artış yapılacağı açıklandı.

Eğitim Ücretlerine Yüksek Zamlar
- Üniversitelerin tercih döneminin başlamasıyla, özel üniversitelerin yıllık eğitim ücretleri de belli oldu. Bazı üniversitelerde kayıt ücretleri 1 milyon lirayı aştı. Liselerde de durum benzer şekilde, bazı liselerin yıllık ücretleri 1 milyon lirayı geçerken, bazılarında %300'ü aşan oranlarda zam yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı, özel liselerin ara sınıflarındaki öğrencilere yapılacak zam oranlarında sınırlama getirirken, yeni kayıt olacak öğrencilerin ücretleri konusunda okullara herhangi bir kota koymuyor.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.