Spor yazarları Konyaspor - Galatasaray maçını değerlendirdi!


Google News

Yayınlama: 4 hafta önce

Son güncelleme: 4 hafta önce

Okuma süresi: 3 dakika

Son dakika Galatasaray haberleri: Trendyol Süper Lig’in 2. haftasında Konyaspor ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Sarı-kırmızılılar mücadeleden 2-1’lik galibiyetle ayrılarak 3 puanın sahibi oldu. Fotomaç Gazetesi yazarları, Konyaspor - Galatasaray maçı

Levent Tüzemen: Güçlü Kararlar Gerekli

Galatasaray, Konya deplasmanında Hatay maçına göre çok daha etkili bir oyun sergiledi. Topun ve oyunun kontrolü Galatasaray'daydı. Kerem ve Barış'ın kanatlarda yer alması, hızlı hücumlar için ideal bir formül oluşturdu. Atılan iki golde de bu ikilinin payı büyük. İlk golde İcardi'nin ustalığı öne çıktı, lokum gibi pasıyla Kerem 'i gol pozisyonuna taşıdı. İkinci golde ise Barış, takipçiliğiyle pozisyona girdi ve topu ağlara gönderdi. Okan hoca, doğru hamlelerle Galatasaray'a galibiyeti getirdi. Ancak oynanan oyun, Young Boys maçlarına yetecek mi?

İki yıl şampiyonluktan sonra Okan hoca'nın kararlarında daha güçlü olması gerekiyor. Örneğin:

Kaan Ayhan sağ bek olarak oynatılmamalı. Kaan, hızlı bir oyuncu değil ve geriye dönmekte zorlanıyor. Yediğimiz golde önce Kerem 'in hatası olsa da Kaan da yerini kaybetmişti. Konyaspor tüm ataklarını Kaan'ın bölgesinden gerçekleştirdi. Jelert'in ilk 11'de yer alması gerekiyor. Çünkü Danimarkalı oyuncunun çabukluğu, kanatları rahatlatır.

Sara pahalı bir transfer. Top tekniği, sahanın her yerine ayak basması ve tek pas oynaması göz alıcı. Okan hoca, takımın Sara'yı kabullenmesini sağlamalı ve oyuncunun daha etkili hale gelmesine destek olmalı. Ayrıca kornerleri Sara kullanmalı.

Galatasaray orta sahaya bir oyuncu daha almalı. Kerem Demirbay asla alternatif olamaz, çünkü çok pas hatası yapıyor ve gereksiz faullere imza atıyor.

Abdülkerim 'de ciddi bir düşüş var. Eskisi gibi basit oynamalı, riske girmemeli ve topu ayağından daha fazla çıkarmalı.


Mustafa Çulcu: Tecrübe Lazım

Galatasaray yoğun maç trafiğine girdiği bu dönemde, ilk 11'de zorunlu olarak Sara ile başladı. Seyir zevki iyi bir maç oldu. Hakem Direnç Tonusluoğlu, ilk hafta Rize-Başakşehir maçında Rize'nin beraberlik golünde ofsaytı tespit edememesine rağmen ligde ikinci hafta ikinci maçını aldı. Belli ki MHK kendisinden çok şey bekliyor. Ancak oyunu okuma, faul tespitlerinde yorum ve yer alma hataları yaptı. Hakemlere serbest diyagonal koşma özgürlüğü verildi ama hakemler tembellik yapıyor, dikine yaydan yaya koşuyorlar. Pozisyonlarda itmeleri faulleri doğru süzemiyorlar, doğru yorumlayamıyorlar ve de pozisyonların içinde kalıyorlar.

32. dakikada Pedrinho'nun koşu yolunu hakem kapatınca çarpıştılar ve yere düştüler. Hakem Kaan-Yusuf eşlemesini çözemedi. 25-29 dakikalar arasında Kaan, 3 kez Yusuf'a faul yaptı. 29. dakikada yaptığı faul net sarı kartı gerektiriyordu ama vermedi. 34. dakikada Abdülkerim 'in Pedrinho'ya yaptığı kontrolsüz hareket net sarı karttı, yine göstermedi. Üzerine Galatasaraylı 4-5 oyuncu koştu, mobbing yaptı ama yine kart çıkmadı. Hakem devreyi erken bitirince Okan hoca tepki gösterdi, haklıydı. İlave dakikaları hakemlerin erken bitirme gibi bir lüksü asla olamaz. Bu tepki hassasiyet getirince ikinci yarıda bu kez + 8 geldi. 56. dakikada Jevtoviç'in Barış Alper'e yaptığı faul de sarı kart çıkmalıydı. 69. dakikada Kerem Demirbay'a çıkan sarı kart doğruydu. Hakemin evrensel kural uygulamalarına, çok maç seyretmeye ve tecrübeye ihtiyacı var.


Zeki Uzunduruçan: Kerem 'i Satmak mı?

Galatasaray, Konyaspor deplasmanında oyunun hücum yönünde şampiyon takım gibi oynadı. Ama savunma tarafında çok kötüydü. Yenilen gol, Galatasaray gibi büyük bir takıma yakışmadı. Oyuna çok iyi başlayan bir Kerem Aktürkoğlu"> Kerem Aktürkoğlu izledik. Daha ilk dakika "Bu Kerem bugün gol atar" diye düşündüm... İcardi "Al da at" dedi, ama orada olmak, kusursuz zamanlama ile pozisyonun içinde olmak başka bir seviye. Kerem Aktürkoğlu"> Kerem Aktürkoğlu gibi bir oyuncu, şampiyonluk yolunda hep bir artıdır. Çünkü yürekli oynar, takımı ateşler; her sezon gol ve asist toplamında çift haneli rakamlara ulaşır. O yüzden Kerem Aktürkoğlu"> Kerem Aktürkoğlu Galatasaray'ın demirbaş oyuncusudur ve satılmamalıdır.

İki sezon önce gelen şampiyonlukta Kerem -İcardi AŞ. dün Konya'da vizyona girdi. Bu ikili, bu sezon birbirlerine çok asist yapar, bundan da Galatasaray kazançlı çıkar. Elias Jelert alındı ama hala Kaan Ayhan sağ bek; Köhn rahatsızlandığı için dün yoktu; Dubois sol bek oynadı. Ama Galatasaray'a acil sol bek, hatta çok iyi bir sağ bek de lazım. Konyaspor 'un attığı golde bek ve savunma hatasını herkes gördü. Yusuf Erdoğan, görev bölgesini adeta otobana çevirdi. Kaan Ayhan , Yusuf'u durdurmakta çok zorlandı.

Dün 11'de başlayan Gabriel Sara'yı ilk yarıda beğenmedim. Sorumluluk almadı; oyunun içine girmedi. Galatasaray kanatları iyi kullandığında çok etkili oluyor. Barış Alper de Kerem de çok hızlı. İkinci yarıya iyi başlayan Konyaspor 'da Adil kale çizgisinden topu ağlara gönderemedi. Barış Alper, harika bir vuruşla Galatasaray'ı tekrar öne geçirdi. Torreira-Aleksic mücadelesinde bana göre faul yok. Hakem Direnç Tonusluoğlu VAR'a çağrıldı ve İcardi'nin golü güme gitti. Konyaspor son bölümde etkili olmaya çalıştı ama Okan hoca yaptığı değişikliklerle maçı kazanmasını bildi. Sonuç olarak Galatasaray'da iyiye gidiş var. Ancak bekler sıkıntılı. Orta sahada Torreira'nın yanına savaşçı bir oyuncu şart. Galatasaray, şampiyon takım refleksi ile 2'de 2 yapmasını bildi.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

Kerem Aktürkoğlu Kerem Okan Hoca Okan hocanın Fotomaç Gazetesi G Saray Hatay EVENT TÜZEMEN Konyaspor Trendyol Süper Lig Abdülkerim Young Boys Kerem Demirbay Kaan Ayhan icardi