Avrupa'da 'şahane' hafta, kritik dönemeç! Fenerbahçe, Trabzonspor ve Başakşehir kazandı, ülke puanı yükselişe geçti... - Futbol Haberleri


Google News

Yayınlama: 1 ay önce

Son güncelleme: 1 ay önce

Okuma süresi: 3 dakika

Spor Haberleri - Avrupa futbolunda yeni sezonun start almasıyla birlikte temsilcilerimiz de ilk maçlarına çıktı. Fenerbahçe, Trabzonspor ve Başakşehir'in aldıkları galibiyetler sonrasında gözler ülke puanına çevrildi. İşte detaylar...

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki en büyük organizasyonu olan UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2024/25 sezonu, temsilcilerimizin katıldığı eleme turlarıyla start aldı. Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Eleme Turu'nda İsviçre'nin Lugano takımı ile karşılaştı. Deplasmanda oynanan ilk maçta Fenerbahçe, güçlü rakibi karşısında 4-3'lük galibiyet alarak tur için büyük bir avantaj elde etti. Sarı-lacivertlilerin golleri, takımın yeni transferi Edin Dzeko'nun hat-trick'i ve Ferdi Kadıoğlu'nun muhteşem vuruşundan geldi.

UEFA Avrupa Ligi'nde ise Trabzonspor, 2. Eleme Turu'nda Slovakya temsilcisi Ruzomberok ile karşı karşıya geldi. Bordo-mavililer, zorlu deplasmandan 2-0'lık galibiyetle ayrılarak bir üst tur için önemli bir adım attı. Maçta Trezeguet ve Cihan Çanak'ın golleri galibiyeti getirdi.

UEFA Konferans Ligi'nde mücadele eden temsilcimiz Başakşehir ise 2. Eleme Turu'nda San Marino'nun La Fiorita takımını konuk etti. Temsilcimiz, baştan sona üstün oynadığı mücadelede rakibini 6-1 mağlup ederek tur için büyük bir avantaj yakaladı. Berkay Özcan, Davidson, Figueiredo (2), Kemen, Greco ve Piatek'in golleriyle galibiyet geldi.

Bu hafta oynanan maçlarda 3 temsilcimiz de galibiyetle ayrılınca, ülke puanımızda da yükseliş yaşandı. Geçtiğimiz sezon ilk 9'da yer alan Türkiye, UEFA Ülke Puanı'nda 34.200'e ulaştı. Ancak arkamızda sürpriz bir sıçrayış yapan Çekya var. Onların puanı 34.150 ve onlardan öne geçmek için temsilcilerimizin performansları büyük önem taşıyor.

Ülke puanı sıralamasında ilk 10 şu şekilde:

1. İngiltere 2. İtalya 3. İspanya 4. Almanya 5. Fransa 6. Hollanda 7. Portekiz 8. Belçika 9. Türkiye 10. Çekya


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

ülke puanı Türkiye TRABZONSPOR FENERBAHÇE Başakşehir