Milliler 6 gollü maçta play-off'a kaldı! Dünya Kupası'na katılım yolunda rakip Norveç


Google News

Yayınlama: 2 ay önce

Son güncelleme: 2 ay önce

Okuma süresi: 3 dakika

Spor Haberleri - U19 Millî Takımımız, 2024 UEFA Avrupa U19 Şampiyonası B Grubu son maçında Danimarka ile 3-3 berabere kaldı ve grubu 2 puanla 3. sırada tamamladı.

Türkiye U19 Milli Takımı, Danimarka ile 3-3 berabere kalarak Avrupa Şampiyonası B Grubu'nu üçüncü sırada tamamladı. Maçta iki kez öne geçen milliler, son dakikalarda gelen gollerle galibiyeti koruyamadı. Kırmızı-beyazlılar, grupta 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak 2 puan topladı.

Teknik direktör Soykan Başar, müsabakaya Mert Furkan Bayram, Ali Turap Bülbül, Yiğit Fidan, Efe Sarıkaya, Berkay Yılmaz, Yusuf Sertkaya, Fahri Kerem Ay, Baran Ali Gezek, Diren Dağdeviren, Poyraz Yıldırım ve Emir Bars 11'i ile başladı. İlk yarıda Emir Bars'ın golüne karşılık Oscar Schwartau'nun golüyle 1-1 berabere biten maç, ikinci yarıda Poyraz Yıldırım ve Efe Sarıkaya'nın golleriyle iki kez öne geçmemize rağmen, Mikel Krüger ve Alexander Simmelhack'ın golleriyle 3-3 berabere sonuçlandı.

Türkiye U19 Milli Takımı, gruptaki son maçında Danimarka karşısında iyi bir mücadele sergiledi. Maça iyi başlayan milliler, ilk yarıda Emir Bars'ın golüyle öne geçti. Ancak ilk yarı biterken Oscar Schwartau'nun golüyle skor 1-1 oldu. İkinci yarıda ise Poyraz Yıldırım ve Efe Sarıkaya'nın golleriyle iki kez öne geçtik ancak son dakikalarda yediğimiz gollerle galibiyeti koruyamadık.

Türkiye U19 Milli Takımı, bu sonuçla birlikte grupta 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak 2 puan topladı ve grubu üçüncü sırada tamamladı. Milli takım, A Grubu'nun üçüncüsü Norveç ile 25 Temmuz Perşembe günü U20 Dünya Kupası'na katılmak için play-off maçı oynayacak.

U19 Milli Takımımızın kadrosunda yer alan oyuncular arasında kaleciler Mert Furkan Bayram ve Deniz Ertaş, defansta Hasan Berat Kayalı, Ali Turap Bülbül, Haluk Mustafa Tan, Berkay Yılmaz, Efe Sarıkaya, Yiğit Fidan, Muhammed Eren Arıkan ve Emirhan Başyiğit, orta sahada Diren Dağdeviren, Baran Ali Gezek, Emre Uzun, Fahri Kerem Ay, Emir Bars, Yusuf Sertkaya ve İsak Vural, forvetlerde ise Halil Özdemir, Engin Poyraz Efe Yıldırım ve Emirhan Demircan bulunuyor. Takımın teknik direktörlüğünü Soykan Başar üstleniyor.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

futbol U19 Milli Takımı danimarka