Suikast girişiminin ardından istifası istenmişti... Gizli Servis Başkanı Kongre'de sorgulanacak


Google News

Yayınlama: 2 ay önce

Son güncelleme: 2 ay önce

Okuma süresi: 3 dakika

ABD Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle, Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump’a yönelik suikast girişiminde başarısız olan kurumunun ihmalleri nedeniyle Kongre'de sorgulanacak. Gizli Servis'in kaynak yetersizliği ve güvenlik açıkları eleştirilerin o

ABD Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle, Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump'a yönelik suikast girişiminin ardından Kongre'de yoğun bir sorgulamayla karşı karşıya kalmaya hazırlanıyor. Pazartesi sabahı, Temsilciler Meclisi Gözetim ve Hesap Verebilirlik Komitesi önünde zorlu sorularla karşılaşacak.

SUİKAST GİRİŞİMİ VE ETKİLERİ: 13 Temmuz'da Pensilvanya, Butler'da bir açık hava mitinginde gerçekleşen saldırıda Trump kulağından yaralanırken, bir miting katılımcısı hayatını kaybetti ve diğeri yaralandı. Saldırgan, 20 yaşındaki bakım evi çalışanı Thomas Crooks, güvenlik güçleri tarafından vurularak etkisiz hale getirildi.

Bu olay, milletvekillerinin öfkesine neden oldu ve saldırganın Trump'a o kadar yaklaşmasına izin verilmesini sorguladılar. Temsilciler Meclisi Yargı Komitesi, Gizli Servis'in Trump'ın mitingi için yeterli donanıma sahip olmadığını, personel eksikliğinden dolayı Pittsburgh'da First Lady Jill Biden'ın katıldığı rakip bir etkinlik ve Washington'da düzenlenen NATO zirvesi nedeniyle zorluklar yaşandığını öne sürdü.

BIDEN'IN ADAYLIKTAN ÇEKİLMESİ VE YENİ GELİŞMELER

Başkan Joe Biden, pazar günü yeniden seçim kampanyasından çekildiğini ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris'i aday gösterdiğini açıkladı. Harris, 2024 başkanlık kampanyasını aynı gün başlattı.

Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson, Cheatle'ın istifasını talep etti ve Biden'ın bir gün sonra onu görevden alması gerektiğini belirtti. Ayrıca, suikast girişimini araştırmak üzere iki partili bir Temsilciler Meclisi görev gücü kurulması planını duyurdu.

Cheatle ise istifa çağrılarına direniyor. Gizli Servis sözcüsü Anthony Guglielmi, "Operasyonların sürekliliği kritik olaylarda çok önemlidir ve Direktörü Cheatle görevinden ayrılmayı düşünmemektedir" açıklamasında bulundu. Cheatle, Kongre üyelerine saygısını ifade etti ve ajansı iç soruşturma ve dış incelemeler yoluyla güçlendirmeye kararlı olduğunu vurguladı.

Senatör Marco Rubio, Gizli Servis'in olay sırasındaki performansını ve sonrasında izlediği süreci eleştirerek, "Her geçen gün bu konuda netlik kazanmamamız, insanlarda kurum hakkında şüpheler uyandırıyor" ifadelerini kullandı.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.