Tarih verildi: Meteoroloji'den sağanak uyarısı! İstanbul dahil çok sayıda ilde etkili olacak...


Google News

Yayınlama: 2 ay önce

Okuma süresi: 3 dakika

Son Dakika Flaş Haberler - Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava durumu tahmin haritasını güncelledi. Buna göre Salı günü İstanbul dahil olmak üzere Marmara, Kuzey Ege ve Batı Karadeniz'de sağanak yağış bekleniyor. Sağanak yağışın bu bölgelerde Cumartesi günü

Hava durumuyla ilgili son bilgileri paylaşıyorum:

- Yurd genelinde mevsim normallerinin üzerindeki hava sıcaklıkları nedeniyle adeta kavrulduk.
- Önümüzdeki günlerde bazı bölgelerde sıcak hava yerini sağanağa bırakacak.
- Meteoroloji'nin yayımladığı hava durumu tahmin haritasına göre; Marmara, Kuzey Ege ve Batı Karadeniz'de sağanak yağış bekleniyor.
- Bugün ise Doğu Karadeniz'de yağışlar etkili oluyor.
- Yapılan uzun vadeli hava durumu tahmin haritasına göre; Salı günü sağanak yağışın etkili olması beklenen illerde Cumartesi günü tekrar yağış görülecek.
- İstanbul'da Salı günü etkili olması beklenen sağanakla birlikte hava sıcaklarında düşüş beklenmiyor. Sıcaklık 34-35 derece seviyelerinde olabilir.
- Meteoroloji'den yapılan açıklamada; Bolu, Karabük, Giresun, Trabzon, Artvin, Kars ve Ardahan çevreleri, Düzce'nin, Zonguldak'ın, Bartın'ın ve Rize'nin iç kesimleri, Eskişehir'in kuzeyi, Bursa'nın ve Ağrı'nın doğusu, Bitlis'in kuzeydoğusu ve Van'ın kuzeyinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Giresun'un doğu, Trabzon'un batı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.
- Hava sıcaklığının önemli bir değişikliği beklenmiyor. Genellikle mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.
- Rüzgar; genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile Ege'de güney ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.
- Kuvvetli yağış uyarısı: Yağışların Giresun'un doğu, Trabzon'un batı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olabileceği düşünülerek, sel, su baskını ve ulaşım sorunları gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
- Prof. Dr. Orhan Şen: İstanbul'da gökdelenlerin yoğun olduğu bölgelerde sıcaklık 38-39°C, nem %85-90 civarında. Bu durumun gece minimum sıcaklığı 25-26°C'ye çıkaran tropik gecelere neden olduğu biliniyor.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

Hava durumu Meteoroloji İstanbul