Trump'ın golf kulübünün etrafında silah sesleri


Google News

Yayınlama: 3 gün önce

Okuma süresi: 3 dakika

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump'ın golf kulübünün etrafında iki kişinin birbirine silahla ateş ettiği bildirildi.

Eski Başkan Donald Trump'ın kaldığı Florida'daki West Palm Beach yakınlarındaki Trump International Golf Club'da çarşamba öğleden sonra silah sesleri duyuldu.

New York Post'un haberine göre, kulübün çevresinde iki kişi birbirine ateş açtı. Polis, silahlı kişilerden birinin gözaltına alındığını, diğerinin ise kaçtığını söyledi.

Trump'ın herhangi bir tehlike altında olmadığı belirtildi.

Trump'ın kampanya ekibinden yapılan açıklamada, "Başkan Trump, civardaki silah sesleri duyulduktan sonra güvende. Şu anda başka ayrıntı yok." denildi.

Trump, 13 Temmuz'da Pennsylvania'daki bir miting sırasında suikast girişimine uğramıştı. Kulağından aldığı bir yara ile hafif yaralanan Trump, saldırganın silahına el koymuştu.

Saldırgan, 23 yaşındaki David Jakubonis olarak tanımlanmıştı. Jakubonis, cinayete teşebbüs ve adam kaçırma da dahil olmak üzere bir dizi suçlamayla suçlandı.

Trump'ın golf kulübünün yakınındaki silahlı saldırı, eski başkanın güvende olduğunu gösteriyor. Ancak olay, Trump'ın güvenliği konusundaki endişeleri de gündeme getirdi.

Trump'ın golf kulüpleri, gizlilik ve güvenlik nedeniyle kariyeri boyunca sık sık kullandığı yerler oldu. Golf kulüpleri genellikle yüksek güvenlik duvarlarına ve kapıları koruyan güvenlik görevlilerine sahiptir.

Ancak Çarşamba günkü olay, Trump'ın golf kulüplerinin bile suça karşı bağışık olmadığını gösteriyor.

Silah seslerinin nedeni henüz belli değil. Polis, soruşturmanın devam ettiğini söyledi.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.