Türkiye'nin hava savunma sistemi: Çelik Kubbe! Gerçekleştiğinde ender ülkelerden biri Türkiye olacak


Google News

Yayınlama: 3 gün önce

Okuma süresi: 3 dakika

Haberler - Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci, Çelik Kubbe'nin, Türkiye'nin tamamını havadan gelecek saldırılara karşı koruyacak sistem olduğunu ifade ederek, Bu hava savunma sistemimizde, SUNGUR Hava Savunma Füze Sistemi, hava savunma füze ailesi HİSAR,

TEKNOFEST 2024 Roket Yarışması Üzerine Değerlendirmeler

İkinci, TEKNOFEST 2024 Roket Yarışması'nın Türkiye'nin milli teknoloji hamlesini desteklediğini vurguladı. Yarışmanın, gençleri motive ederek uzay teknolojilerine ilgi duymalarını ve gelişimlerine katkıda bulunmasını sağladığını belirtti.

Kara Atmaca'nın Önemi

İkinci, Roketsan tarafından geliştirilen Kara Atmaca füzesinin önemini vurguladı. Hedefini tam isabet vurarak en uzun süreli uçuşunu yaptığını ve balistik füzeler dışındaki seyir füzelerinin en üst ailesini oluşturduğunu belirtti. Kara Atmaca'nın kısa süre içinde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) envanterine girmesi bekleniyor ve kara kuvvetlerine derin vurma ve saldırı kabiliyeti kazandıracak.

Çelik Kubbe Projesi

İkinci, Çelik Kubbe Projesi'nin Türkiye'nin hava savunma sistemine entegre olacağını ve ülkeyi havadan gelecek tüm saldırılara karşı koruyacağını vurguladı. Proje, SUNGUR, HİSAR, SİPER ve ALKA gibi çeşitli hava savunma sistemlerini içerecek ve Türkiye'yi hava tehditlerine karşı üst düzeyde koruyacak.

Dron Saldırılarına Karşı Önlemler

İkinci, Roketsan 'ın dron saldırılarına karşı en etkili korumanın lazer silahlar olduğunu belirtti. Roketsan 'ın zaten Türk Silahlı Kuvvetleri'nin envanterinde bulunan ALKA lazer sistemini güçlendireceğini ve birden fazla ALKA'nın birlikte çalışacağı bir merkeze dönüştüreceğini açıkladı. Bu, küçük dron saldırılarına karşı hava savunma sistemlerinin temel direği olacak.

Milli Teknolojinin Önemi

İkinci, Türkiye'nin milli teknolojiyle çizdiği yolda gururla ilerlediğini vurguladı. Çelik Kubbe Projesi'nin Türkiye'yi hava savunmasında ileri bir seviyeye taşıyacağını ve dron saldırılarına karşı lazer silahlar gibi teknolojilerin kullanılacağını belirtti. Türkiye, bu sistemlere sahip olan nadir ülkelerden biri olacak ve kendi teknolojisiyle hava tehditlerini bertaraf edebilecek.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

Çelik Kubbe Hava savunma Roketsan