Ukrayna bir stratejik köprüyü daha yok etti, Zelenski amacını ilk kez açıkladı! ABD medyası: Putin donup kaldı...


Google News

Yayınlama: 4 hafta önce

Okuma süresi: 3 dakika

Haberler Son Dakika - Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski, 6 Ağustos'ta başlayan Kursk operasyonunun amacını ilk kez net bir şekilde açıklarken, Ukrayna Ordusu da stratejik öneme sahip bir köprüyü daha yok ettiklerini duyurdu. ABD medyası ise Ukrayna

Rusya'nın Sınırlarında Yeni Bir Cephe: Kursk Operasyonu ve Ukrayna'nın Hedefleri

Ukrayna ordusu, Rusya'nın Kursk bölgesinde stratejik öneme sahip köprüleri hedef alan operasyonlarına devam ediyor. Pazar günü yayınlanan görüntülerde, Zvannoe bölgesindeki Seym nehri üzerinde bulunan ikinci bir köprü daha yıkılmış olarak görülebiliyor. Bu, Ukrayna'nın bu hafta başında aynı bölgedeki Glushkovo kasabası yakınlarında bulunan bir köprüyü yok etmesinin ardından geliyor.

Ukrayna'nın belirttiği üzere ilk yıkılan köprü, Rusya tarafından askeri sevkiyat için kullanılıyordu. Askeri analistler, bölgede toplam üç köprü olduğunu ve bunlardan ikisinin ya tamamen yok edildiğini ya da ağır hasar gördüğünü belirtiyorlar.

Zelenski: Hedefimiz Rusya'nın Savaş Gücüne Zarar Vermek ve Tampon Bölge Oluşturmak

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski, Kursk operasyonunun amacını ilk kez açıkça dile getirdi. Zelenski, bu operasyonların Rusya'nın savaş gücüne zarar vermeye ve Rus topraklarında bir tampon bölge oluşturmaya yönelik olduğunu belirtti. Bu sayede Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarını engellemek hedefleniyor.

Zelenski, Ukrayna güçlerinin "çok ihtiyaç duyulan sonuçlar" elde ettiğini vurgulayarak, "Şu anda öncelikli görevimiz mümkün olduğunca fazla savaş potansiyelini yok etmek ve azami karşı saldırı eylemleri gerçekleştirmektir." dedi. Zelenski'nin danışmanı Mykhaylo Podolyak ise Rusya'yı müzakerelere ikna etmenin amaçlandığını belirtti.

Washington Post: Putin Kursk Operasyonuna Hazırlıksız Yakalandı

ABD'li Washington Post gazetesi, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'nın Kursk operasyonuna "donup kaldığını" iddia etti ve bu operasyonun Şubat 2022'de başlayan Ukrayna işgalinden bu yana Putin'in otoritesine indirilen dördüncü büyük darbe olduğunu belirtti.

Washington Post, Kursk operasyonunun Rus ordusunu küçük düşürdüğünü, Ukrayna'nın dayanıklılığını gösterdiğini ancak savaşın temel durumunu değiştirmediğini ifade etti.

Büyük Bir Tahliye: Rusya Topraklarına İlk Kez Yabancı Askerler Ayak Bastı

Kursk bölgesinden binlerce Rus vatandaşı tahliye edildi. Bu, II. Dünya Savaşı'ndan bu yana Rus topraklarına ilk kez yabancı askerlerin ayak bastığını gösteriyor. Rusya ise bu operasyona güçlü bir yanıt vereceklerini öne sürdü.

Son haftalarda Ukrayna Rusya'nın batısında ilerlerken, Rusya da Ukrayna'nın doğusunda birkaç köyü ele geçirdi.

Zaporijya Nükleer Santralinin Güvenliği İçin Uyarı

BM bünyesindeki Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (IAEA), Rusya'nın işgali altında tutulan Zaporijya nükleer enerji santralinin güvenliğinin sağlanması için tekrar uyarıda bulundu. Geçen hafta santralin kulelerinde çıkan bir yangından ötürü iki taraf da birbirini suçlamıştı.

Gözden Kaçmasın: İsrail'de Hizbullah'ın IDF askerlerine saldırısı ve Tel Aviv'den yapılan acil uyarı.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

rusya ukrayna kursk operasyonu putin zelenski