Ukrayna, Rusya'da bir köprüyü daha havaya uçurdu... Tampon bölge tartışması başladı


Google News

Yayınlama: 4 hafta önce

Okuma süresi: 3 dakika

Ukrayna'nın Rusya'nın Kursk bölgesine saldırıları Moskova'da şok etkisi yaratırken Ukrayna lideri Zelenskiy, Rusya'nın Kursk bölgesinde tampon bölge istediğini açıkladı.

Ukrayna'nın Kursk Saldırısı: Tampon Bölge Talebi ve Artan Gerilimler

Ukrayna'nın Rusya'nın Kursk bölgesine düzenlediği saldırılar, Moskova'da şok etkisi yaratırken gerilimleri iyice tırmandırdı. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya'nın Kursk bölgesinde bir tampon bölge talebinde bulunarak saldırılarının kalıcı olabileceğinin sinyalini verdi.

BBC'nin haberine göre Ukrayna ordusu, pazar günü yayınladığı havadan görüntülerle, Zvannoe bölgesindeki Seym nehri üzerinde bulunan ikinci bir köprüyü daha yıktığını duyurdu. Bu haftanın başında aynı nehirde Glushkovo kasabası yakınlarında bulunan bir köprüyü yok eden Ukrayna, Rusya topraklarında iki haftadır ilerliyor. Bu saldırılar, Rusya'nın askeri sevkiyatını sekteye uğratmak ve savaş gücüne zarar vermek amacıyla gerçekleştiriliyor.

Ukrayna'nın Kursk bölgesindeki saldırıları, Rusya topraklarına II. Dünya Savaşı'ndan beri ilk defa yabancı askerlerin ayak basması anlamına geliyor. Bölgeden binlerce kişi tahliye edildi ve Rusya'nın bu operasyona güçlü bir yanıt vereceği söyleniyor.

Askeri analistlere göre, Kursk bölgesindeki üç köprüden ikisi ya tamamen yok edildi ya da ciddi hasar gördü. Bu köprüler, Rusya tarafından askeri sevkiyat için kullanılıyordu. Ukrayna'nın bu saldırıları, Rusya'nın savaş gücüne önemli bir darbe vurdu ve savunma hatlarını zayıflattı.

Zelenskiy, hafta sonu yaptığı açıklamada, ordusunun Kursk'taki pozisyonlarını güçlendirdiğini ve saldırılarının amacının savunmadan öte, Rusya'nın savaş gücüne zarar verilmesi ve Ukrayna'ya daha fazla saldırısının önüne geçilmesi olduğunu belirtti. Zelenskiy'in danışmanı Mykhaylo Podolyak ise, amacın Rusya'yı müzakerelere ikna etmek olduğunu söyledi.

Ukrayna'nın Kursk bölgesinde bir tampon bölge talebinde bulunması, saldırıların geçici olmadığını ve kalıcı bir müdahaleye dönüşebileceğini gösteriyor. Bu talep, Rusya ile Ukrayna arasındaki çatışmanın boyutunu daha da büyütüyor ve uluslararası toplumda endişeleri artırıyor.

Ukrayna'nın Rusya topraklarına düzenlediği saldırılar, Rusya'nın Ukrayna'daki operasyonlarını sekteye uğratmak için yeni bir strateji olarak yorumlanıyor. Ancak bu saldırılar, yeni bir çatışma dalgasına yol açabilir ve iki ülke arasındaki savaşın daha da şiddetlenmesine neden olabilir.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.