Urla’da yine orman yangını çıktı


Google News

Yayınlama: 2 ay önce

Son güncelleme: 2 ay önce

Okuma süresi: 3 dakika

İzmir'in Urla ilçesinde orman yangını çıktı. Alevlere havadan ve karadan müdahale edilirken, 2 site tedbir amaçlı tahliye edildi.

İzmir'in Urla ilçesinde bir orman yangını çıktı. Yangına havadan ve karadan müdahale edilirken, bölgedeki 2 site tedbir amaçlı tahliye edildi.

Yangın, Urla ilçesi Çeşmealtı mevkii yakınlarındaki ormanda yerel saatle 11.30 sularında başladı. Bölgeden yükselen dumanları gören vatandaşlar durumu hemen orman ekiplerine bildirdi. İhbarın ardından Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 9 uçak ve 9 helikopter olmak üzere toplam 18 hava aracı, 30 arazöz, 10 su ikmal aracı, 3 dozer ve 3 yer ekibi yangın bölgesine sevk edildi.

Yangın nedeniyle alevlerin yaklaştığı bölgede toplam 120 konut bulunan 2 site tedbir amaçlı tahliye edildi. Ekipler, yangını söndürmek için havadan ve karadan yoğun bir mücadele veriyor.

Öte yandan, dün de Urla'nın Yağcılar Mahallesi'nde saat 16.30 sularında bir orman yangını çıkmış ve ekiplerin yoğun çabaları sonucunda yangın bugün saat 11.00 sularında kontrol altına alınmıştı.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.