Usta oyuncu Aydemir Akbaş'a veda... İbrahim Tatlıses'in gözyaşları... 'En son beni bekledi, nereden bulacağım böyle bir dost nereden?'


Google News

Yayınlama: 4 hafta önce

Son güncelleme: 4 hafta önce

Okuma süresi: 3 dakika

Türk sinemasının efsane ismi Aydemir Akbaş, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Usta oyuncu için bugün Galatasaray Lisesi’nde anma töreni düzenlendi. Akbaş'ın naaşı törenin ardından Levent Barbaros Hayrettin Paşa Camisi’ne götürüldü.

Yeşilçam'ın Aydoşu: Aydemir Akbaş'ı Kaybettik

Türk sinemasının unutulmaz isimlerinden, Yeşilçam'ın emektar oyuncusu Aydemir Akbaş, 88 yaşında hayata gözlerini yumdu. Uzun süredir kanserle mücadele eden Akbaş, evinde baygın bulunmuş ve yoğun bakıma kaldırılmıştı. Kolon, gırtlak ve bağırsak kanserini daha önce yenen Akbaş, Ocak 2023'te kansere tekrar yakalandığını açıklamıştı.

Akbaş'ın vefatı, Türk sineması ve sevenleri için büyük bir kayıp. Kendisi, sadece yetenekli bir oyuncu değil, aynı zamanda senarist ve yönetmen olarak da sinemaya değerli katkılar sağlamıştı. 100'ü aşkın filmde rol almış, 33 filmin senaryosunu yazmış ve birçok dizide de yer almıştı. Oyunculuğunun yanı sıra spor yazarlığı da yapmış, Galatasaray Lisesi mezunu ve Galatasaray Divan Kurulu üyesi olarak kulübüyle de güçlü bir bağa sahipti.

Bir Dost, Bir Efsane:

Akbaş'ın dostları ve sevenleri, Galatasaray Lisesi 'nde düzenlenen anma töreninde onunla vedalaşmak için bir araya geldi. Usta oyuncunun hayatından kesitler paylaşılırken, duygulu anlar yaşandı.

Yakın arkadaşı İbrahim Tatlıses, "45 senelik arkadaşım, bir gün bile kalbini kırmadım. O da benim kırmadı. En son beni bekledi yanına gittim odaya girip ‘Aydoş ben geldim’ dedim. Yarım saat sonra da vefat etti. Nereden bir ‘Aydoş’ daha bulacağım nereden? Böyle bir dost yok." diyerek yaşadığı üzüntüyü dile getirdi.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ise "Galatasaray için büyük bir kayıp... Cemiyetin çok önemli bir siması. Çok büyük bir Galatasaraylı'yı kaybettik." dedi.

Sinema Genel Müdürü Birol Güven de "Çok önemli bir değerimizdi. Milyon seyircili işlere imza attı. Türk sinemasının iyi gününde ve kötü gününde de vardı. Değerli isimleri bir bir kaybediyoruz." şeklinde duygularını ifade etti.

Şafak Sezer, Akbaş'ın "Sinema sinema" dediğini ve sinemayla vefat ettiğini belirterek "Başımız sağ olsun. Çok değerli bir abimizdi. Sevenlerine sabırlar." dedi.

Bir Yaşam, Bir Film:

Aydemir Akbaş, hayatını sinemanın kalbine adamış bir sanatçıydı. Yeşilçam'ın altın yıllarında önemli bir isim olarak yer alan Akbaş, "Keşanlı Ali Destanı", "Zilli Zarife", "Ferhat ile Şirin" gibi unutulmaz filmlerde rol almıştı. Yılmaz Güney ile çalışmış, İbrahim Tatlıses ile senaryo çalışmalarına imza atmıştı.

Akbaş, 95 yaşına gelmeden ölmeyeceğini ve hayatının film yapılmasını istemediğini açıklamıştı. "Daha çok işim var. Yapacak, yazacak çok şeyim; kavga ve hakaret edeceğim çok insan var. Ödüm patlıyor ölmekten, çok korkuyorum. Umarım uykumda ölürüm. Fakat hayatı yaşamayı öyle çok seviyorum ki. Kimse hayatı benim kadar sevmez." demişti.

Ölmeden önce verdiği bir röportajda ise "Sakın hayatımı film yapmasınlar çünkü doğrusunu çekemezler." diyerek bu konudaki kararlılığını dile getirmişti.

Unutulmayacak Bir Miras:

Aydemir Akbaş, sadece Türk sineması için değil, aynı zamanda Galatasaray için de özel bir anlam taşıyordu. Galatasaray Lisesi ve Galatasaray Divan Kurulu üyeliğiyle kulübe olan bağlılığını her zaman göstermişti. 2021 yılında verdiği bir röportajda birikimini Galatasaray Cemiyeti'ne bağışlayacağını açıklamıştı.

Aydemir Akbaş'ın vefatı, Türk sinemasının ve Galatasaray'ın büyük bir kaybı. Ancak onun bıraktığı miras, unutulmayacak filmler, yazdığı senaryolar ve yaşattığı anılarla yaşamaya devam edecek.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

Aydemir Akbaş Galatasaray Lisesi Beyhan Akbaş