Whatsapp çöktü mü? WhatsApp'a neden ulaşılamıyor?
Tüm dünyada en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp çöktü mü, neden ulaşılamıyor? sorularıyla gündemde. Konuyla ilgili tüm cevaplar ise haberimizde.
Son dönemlerin en popüler mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, dönem dönem kullanıcılarına tam anlamıyla %100 kapasite bir hizmet veremiyor. Telefon uygulamasının yanında bilgisayarlarda da WhatsApp Web aracılığıyla kullanabilen Whatsapp, kullanıcılar için sık sık ulaşılamama sorunları ile gündeme geliyor. Bu nedenle de kullanıcılar Facebook, Instagram ve Twitter uygulamalarında "WhatsApp çöktü mü?" sorularına cevap arıyor.
Milyonlarca kullanıcı mesajlaşma uygulamalarının devi olan WhatsApp'ta herkesin aynı problemi yaşayıp yaşamadığını öğrenmeye çalışıyor. Sosyal medya uygulamalarının haricinde binlerce kişi Whatsapp ve WhatsApp Web çöktü mü ya da WhatsApp neden çalışmıyor sorularına internet üzerinden yanıtlar arıyorlar.
Uygulamada yaşanan duraklamanın süresi uzayınca birçok kişi iletişim anlamında mağduriyetlerini diğer sosyal medya hesaplarından dile getiriyor.
Whatsapp erişiminde zorluk çekenler, mesaj alamayanlar veya mesajlarını gönderemeyenler ilgili yerlere yaşamış oldukları sorunu bildirse de sorunların çözülmesi bazen beklenenden daha uzun sürebiliyor.
Bu noktada "WhatsApp çöktü mü?" sorusuna verilebilecek en makul cevap şudur:
Bir web sitesi ya da bir uygulamanın çökmesinin sebeplerini iç sebepler ve dış sebepler olarak ikiye ayırabiliriz.
İç sebepler arasında sunucu problemleri, enerji kesintileri ve web sitesinin ya da uygulamanın kodlamasındaki hatalar diyebiliriz.
Dış sebepler ise ziyaret yoğunluğundan kaynaklanan aşırı trafik veya DDoS saldırıları olarak sıralayabiliriz.
WhatsApp'ın Hikayesi
Bugün dünya üzerinde milyarca kişinin en çok kullandığı uygulamalardan biri olan WhatsApp, kullanıcılarını arttırmaya devam ediyor. Hayatımıza girişi çok eski olmasa da artık yaşamımızın ayrılmaz parçası olmuş durumda.
Tüm dünyanın severek kullandığı mesajlaşma uygulamalarının devi olan WhatsApp'ın ilginç kuruluş hikayesini biliyor muydunuz? Bu hikayeyi okuduktan sonra WhatsApp'ı daha çok sevmeye başlayabilirsiniz.
İşte WhatsApp'ın ilginç hikayesi...
WhatsApp'ın temelleri, eski Yahoo çalışanları olan Biran Acton ve Jan Koum tarafından 2010 senesinde ABD'nin Kaliforniya eyaletinde atıldı. Son haliyle 4 milyar dolar nakit para, 12 milyar dolar hisse senedi ve 3 milyar dolar sınırlandırılmış hisse senedi olmak üzere 19 milyar dolara Facebook'a satıldı.
Uygulama Android, BlackBerry, İphone, Nokia gibi pek çok telefon da rahatça kullanılabiliyor.
WhatsApp, kullanıcılarına fotoğraf, video, ücretsiz arama, sesli ve yazılı mesaj gibi hizmetleri de sunduğu için en çok tercih edilenler arasında.
Yahoo'da görev yapan iki arkadaş Jan Koum ve Brian Acton, Yahoo'dan 2007 tarihinde ayrılıp planladıkları projeyle Facebook'a başvuruyor.Ancak Facebook iş başvuruları reddediyor. Ardından Twitter'a da başvuran arkadaşlar buradan da cevap alamıyor. Bu olaylardan sonra bu iki arkadaş 2009 tarihinde projelerini kendileri yapmaya karar veriyor.
Uygulama devleri tarafından kabul görmeyen bir proje olan WhatsApp, bugün dünya üzerinde 1 milyar kullanıcıyı aşmış bir uygulama. Uygulamaya telefon numaranızla kolayca kaydolabiliyorsunuz.
WhatsApp'ın şimdiki sahibi Mark Zuckerberg yaptığı açıklamada iki yıl süreyle olan ücretsiz kullanım hakkı kuralının kaldırıldığını ve uygulamanın artık tamamen ücretsiz olduğunu söylemiştir.
-
Instagram çöktü mü, Instagram neden açılmıyor?
"Instagram çöktü mü?" sorusu internette Instagram kullanıcılarının sıkça araştırdığı sorulardan biri..
-
Twitter çöktü mü? Twitter neden açılmıyor?
Türkiye'nin ve dünyanın en çok kullandığı sosyal medya uygulamalarından biri olan Twitter, kullanıcı..
-
Facebook çöktü mü? Facebook neden açılmıyor?
Türkiye'de ve dünyada milyonlarca kullanıcı bulunan Facebook son zamanlarda erişim sorunları sebebiy..