Yasak nedeniyle sahil boş kaldı


Google News

Yayınlama: 3 hafta önce

Okuma süresi: 3 dakika

İzmir'de balık ölümlerinin ardından su ürünleri av yasağı uygulanmaya başladı. Yasak sonrası amatör ve olta balıkçılar, sahili boş bıraktı.

İzmir Körfezi'nde Balık Ölümlerine Balık Tutma Yasağı

İzmir Körfezi'nde devam eden balık ölümleri ve kötü koku nedeniyle su ürünleri av yasağı uygulamaya konuldu.

İlk olarak Bayraklı Sahili'nde tespit edilen balık ölümleri, Karşıyaka ve Alsancak'a da yayıldı. Amatör balıkçılar körfezdeki kirliliğe ve balık ölümlerine rağmen balık tutmaya devam ederken, 1982 yılında alınan ancak bugüne kadar uygulanmayan balık tutma yasağı yürürlüğe girdi.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, Bostanlı Sazburnu ve Üçkuyular Vapur İskelesi arasında çekilen hattın doğusunda kalan alanda balık tutanlara uyarılarda bulundu. Söz konusu bölgede olta balıkçılığı yapanlara 2 bin 620 lira, avlanan su ürünlerini alan işletmelere ise 26 bin 242 lira para cezası uygulanacak.

Yasağın duyurulmasının ardından amatör ve olta balıkçıları sahili boşalttı. Ancak balık ölümlerinin ve kötü kokunun devam ettiği bildiriliyor.

Yetkililer, körfezdeki kirliliğin kaynağını araştırıyor ve sorumluların tespit edilmesi için çalışmalar yürütüyor. Balık ölümlerinin çevreye ve insan sağlığına olan etkileri ise henüz tam olarak belirlenmedi.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.