Kravat nasıl bağlanır? En kolay kravat bağlama teknikleri nelerdir?


Google News

Yayınlama: 3 yıl önce

Son güncelleme: 3 yıl önce

Okuma süresi: 3 dakika

Kravat nedir? Kravat nereden geliyor? Kravat nasıl bağlanır? En kolay, en basit en hızlı kravat bağlama teknikleri nelerdir? Resimli anlatım...

Her sabah aynı problemi yaşamaktan bıkmış beyfendilere müjde! 

İş hayatında, okul hayatında ve günlük hayatın hemen hemen her yerinde  erkeklerin çözmekten bıktığı bir derdi var: Kravat bağlamak!

Peki, her sabah sinir bozucu olan  kravat bağlamanın kolay bir tekniği ya da yolu var mı?  Var!  Sizler için hazırladığımız  pratik kravat bağlama teknikleri bu haberimizde...

Günlük hayatında çoğunlukla kravat takanlar, okula giderken kravat takmak zorunda kalanların kravat nasıl bağlanır , kolay kravat bağlama nasıl olur ve kravat bağlama teknikleri nelerdir sorularına verdiğimiz cevapları bu yazımızda topladık. Sizlerle paylaştığımız kolay kravat bağlama yöntemleriyle işe ya da okula giderken daha kolay hazırlanabileceksiniz.

Kravat, Türk modasına 19.yüzyılda giriş yaptı. O tarihlerden bugüne dek okul üniformalarının, takım elbiselerin ya da  damatlıkların olmazsa olmaz parçası kravatlar, kullanılırlığını her geçen gün de arttırmaya devam ediyor.

Çok zor gözüken kravat bağlama işini artık birkaç saniye içinde halledebileceksiniz. Seçtiğiniz bağlama tekniği üzerinde pratik yapmanız da çok önemli.

Çünkü pratik yaptıkça eliniz alışacak, kravat bağlama işine hakim olabileceksiniz.


Kravat nasıl bağlanır? Basit düğüm (four in hand) tekniği

Basit düğüm (four in hand) tekniği:

Kravat bağlama tekniklerinde en çok bilinen ve en çok tercih edilen türdür. Bu yöntem teknik adıyla 'four in hand' olarak da bilinir.

Basit düğüm tekniği ile bağlanan  kravat hemen hemen bütün gömlek yakalarına uygundur. Çünkü giyim sektöründe bilinen en klasik yöntem budur.

"Basit düğüm" tekniğiyle bağlanan kravatlar, ince kumaşlı gömleklerde dar, kalın kumaşlı gömleklerde ise geniş olarak yapılır.


Kravat nasıl bağlanır? Çift düğüm (Victoria) tekniği

Çift düğüm (Victoria) tekniği:

Bu kravat bağlama yönteminin teknik adı da Victoria'dır. Basit düğüm tekniğine çok benzer ama  ikinci bir tur bağlama daha gerektiren bir kravat bağlama yöntemidir.

Çift düğüm tekniğiyle ile kravat bağlarken ilk önce kravatın geniş ucunu, dar ucun etrafından iki kez dolaştırmalısınız.

Bu teknikle bağlanan kravatlar, basit düğüm tekniğiyle bağlanan kravatlara göre daha kalın görünümde olur. Kravatınızın kumaşı çok kalın olmadığı takdirde çift düğüm tekniği ile yapılan kravatlar da birçok gömleğe rahatlıkla uyum sağlayacaktır.  


Kravat nasıl bağlanır? Yarım windsor (half windsor) tekniği

Yarım windsor (half windsor) tekniği:

Windsor düğüm yöntemi bir diğer kravat bağlama yöntemidir. Bu tekniğin "yarım windsor" ve "tam windsor" olarak iki kategorisi vardır.

Tam windsor düğümüne benzeyen ancak yapılışı daha basit olan yarım windsor düğümü daha çok ince kumaşlı kravatlarda uygulanır.

Üçgen ve  şık görünüm sağlayan yarım windsor tekniği çoğunlukla  klasik yakalı gömleklerde kullanılır. 


Küçük düğüm (oriental) tekniği:

Adından da fark edildiği gibi bu teknikle bağlanan kravatların düğümü küçük olur. Bu teknik sıkı yakalı gömleklerde ya da çok kalın kumaşlı kravatlarda tercih edilir.

Geniş yakalı ya da ayrık yakalı gömleklerde kullanılmaz. Küçük düğümlü kravatlar bu tip yakalı gömleklerde hoş gözükmeyebilir. 

Bahsettiğimiz orıental de denilen küçük düğüm tekniği, kravat bağlamada en çok kullanılan tekniklerden biridir.



Kravat nasıl bağlanır? Tam windsor düğümü (full windsor) tekniği

Tam windsor düğümü (full windsor) tekniği:

Özel günlerde ve şık davetlerde çok tercih edilen kravat bağlama tekniği tam windsor düğümüdür. İngiltere stili olarak bilinen bu kolay kravat bağlama tekniği, adını Windsor Dükü'nden alır. Full windsor tekniğiyle bağlanan kravatlar hacimli bir yapıya sahiptir bu sebeple çoğunlukla İtalyan yaka, Windsor yaka gibi ayrık yaka gömleklerde kullanılır.

Tam windsor düğümü diğer kravat bağlama tekniklerine göre biraz daha zor görünebilir. Bu tekniği kullanırken başarılı bir bağlama yapabilmek için kravatın gömleğin son düğmesini saklaması/kapatması gerekir.  


Kravat nasıl bağlanır? Christensen tekniği

Christensen tekniği:

Christensen tekniği ile bağlanan kravatların düğümü biraz kalın görünüm sergiler. Bu sebeple Christensen tekniği ile bağladığınız kravatınızı ayrık ve uzun yakalı  gömleklerinizde tercih etmelisiniz. Christensen düğüm tekniği ile bağladığınız kravatınızı dar yakalı gömleğinizi taşıyamayacaktır. 


Kravat nasıl bağlanır? Grantchester tekniği

Grantchester tekniği:

Kravatım şık ve zarif gözüksün diyenlerin tekniği: Grantchester tekniği! Bu teknikle kravat düğümünün düz bir görünüm sağlaması basit düğüm ve çift düğüm tekniklerinden daha çok tercih edilmesini sağlar. Bu teknik ile bağlayacağınız kravatları bütün gömlek yakalarına uygulayabilirsiniz. 

Fakat kravat kumaşınızın çok ince ya da çok kalınsa geniş yakalı ya da küçük yakalı gömlekler seçmek zorunda kalabilirsiniz.


Kravat nasıl bağlanır? Cafe düğüm tekniği

Cafe düğüm tekniği:

Türkiye’de sık kullanılmayan bir kravat bağlama yöntemidir. Bu teknik 11 aşamadan oluşur ve diğer tekniklere göre daha kafa karıştırıcıdır. 

Kravatınızın ucuyla bu teknikle  birden fazla kıvrak hareket gerçekleştirip kravat düğümünüze farklı bir hava kazandırabilirsiniz. Cafe düğüm tekniği özellikle Avrupa'da ki davetlerde sıkça kullanılan bir kravat bağlama tekniğidir.

                                                                                                                                                                                        


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

Kravat Erkek