YKS birincileri hangi okullara yerleşti: Üç şampiyonun tercihi Boğaziçi oldu


Google News

Yayınlama: 1 ay önce

Son güncelleme: 1 ay önce

Okuma süresi: 3 dakika

2024-Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (2024-YKS) yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından sınavlarda birinci olan öğrencilerin yerleştiği üniversite ve bölümleri belli oldu.

2024-YKS'nin şampiyonları, Türkiye'nin en prestijli üniversitelerine kapılarını araladı. 9 aday, Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve Yabancı Dil Testleri (YDT) olmak üzere 3 farklı sınavda 500 tam puan alarak zirvede yerlerini aldılar.

Mersin-Özel Mersin Elit Koleji Fen Lisesi mezunu Süleyman Mete Genç, TYT'de birincilik elde ederek ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği'nin kapılarını açtı. Elazığ-Cemil Meriç Fen Lisesi mezunu Arda Taşdemir, AYT sayısal alanında birinci olarak Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği'ne yerleşti. İstanbul-Çapa Fen Lisesi mezunu Yunus Emre Aydoğan, YDT Fransızca sınavında birincilik başarısını göstererek Galatasaray Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği'ni kazandı.

Mühendislik alanına ilgi duyan bir diğer isim ise İstanbul Atatürk Fen Lisesi mezunu Mehmet Alp Güneş oldu. YDT İngilizce birincisi olan Güneş, ODTÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği'nde eğitimine devam edecek.

YKS'nin şampiyonları arasında sosyal bilimlere yönelenler de yer aldı. Rize-Özel Rize Bahçeşehir Koleji Anadolu Lisesi mezunu Fatih Emre Düzcan, AYT sözel alanında birinci olarak Boğaziçi Üniversitesi İktisat bölümüne yerleşirken, İstanbul-Galatasaray Lisesi mezunu Berra Kuruş da aynı üniversitenin aynı bölümünü kazandı.

YDT Arapça birincisi İstanbul-Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi mezunu Yusuf Salih Orhan, Koç Üniversitesi Ekonomi bölümünü (tam burslu) kazandı. YDT Rusça birincisi Ankara-Ayrancı Anadolu Lisesi mezunu Safiye Yaşar ise Bilkent Üniversitesi İşletme (tam burslu) bölümüne yerleşti.

YKS şampiyonlarının listesi ise İstanbul-Kabataş Erkek Lisesi mezunu Sevgi Kırmızıbekmez ile tamamlandı. YDT Almanca sınavında birincilik elde eden Kırmızıbekmez, İstanbul-Cerrahpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni (Türkçe) kazandı.

Bu yılki YKS sonuçları, şampiyon öğrencilerin hedeflerine ulaşmada azim ve çalışmanın önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Geleceğin parlak isimleri olarak görülen bu öğrencilerin, alanlarında başarılı kariyerlere imza atacağına şüphe yok.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

üniversite tercihleri Boğaziçi birinci YKS