YKS'de Türkiye birincisi olan üç genç Boğaziçi Üniversitesini tercih etti! İşte tercih ettikleri bölümler


Google News

Yayınlama: 4 hafta önce

Okuma süresi: 3 dakika

Son Dakika Flaş Haberler - Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (2024-YKS) Alan Yeterlilik Testleri (AYT) sözel, sayısal ve eşit ağırlık alanlarında Türkiye birincisi olan üç genç, Boğaziçi

Türkiye'nin En İyileri Boğaziçi Üniversitesini Seçti

Yüksek öğretim Kurumları Sınavı ( YKS ) yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte, Türkiye'nin en parlak zihinleri üniversite ve bölüm tercihlerini belirledi. Ülke genelinde sayısal, sözel ve eşit ağırlık alanlarında birinciliği elde eden üç genç yetenek de tercihlerini köklü geçmişi ve kaliteli eğitimiyle bilinen Boğaziçi Üniversitesi'nden yana kullandı.

Eşit ağırlık puan türünde Türkiye birincisi olan Berra Kuruş ve sözel alanda zirveye oturan Fatih Emre Düzcan, geleceklerini şekillendirmek için Boğaziçi Üniversitesi İktisat Bölümü'nü seçerken, sayısal alanda Türkiye birincisi olan Arda Taşdemir ise Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nde öğrenim görmeye hak kazandı.

Bu üç başarılı gencin başarısının yanı sıra, YKS 'de ilk 10'a giren öğrencilerden 8'inin, ilk 100'den 70'e yakınının ve ilk 1000'den 700'e yakın öğrencinin Boğaziçi Üniversitesi'ni tercih etmesi, üniversitenin köklü geçmişinin ve sunduğu kaliteli eğitimin öğrenciler tarafından ne kadar değerli bulunduğunun açık bir göstergesi.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Naci İnci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerin bu tercihlerinin üniversitenin köklü geçmişi ve dünya standartlarında sunduğu lisans eğitiminin kalitesinin bir kanıtı olduğunu vurguladı. Prof. Dr. İnci, "Boğaziçi Üniversitesi sadece Türkiye'de değil, dünyada da en iyi lisans eğitimini veren üniversitelerden biridir. Mezunlarımızın yurt dışında da gösterdiği başarı, lisans eğitimimizin kalitesinin en büyük kanıtıdır." dedi.

Türkiye birincilerinin Boğaziçi'ni tercih etmesinin kendileri için sürpriz olmadığını belirten Prof. Dr. İnci, "İlk 10'dan 8 öğrenci, ilk 100'den 70'e yakın öğrenci ve ilk 1000'den 700'e yakın öğrenci Boğaziçi'ni tercih etti. Bu durum, Boğaziçi'nin sunduğu eğitim farkındalığının öğrenciler tarafından ne kadar iyi anlaşıldığının bir göstergesidir. Bizi tercih ettikleri için kendilerine teşekkür ediyor ve üniversitemize hoş geldiniz diyoruz." şeklinde konuştu.

# "Bizi Donanımlı Bireyler Haline Getireceğini Düşünüyorum"

Eşit ağırlık puan türünde Türkiye birincisi olan Berra Kuruş, İktisat bölümünü tercih etmesinin ardındaki temel motivasyonun ilgi alanlarına olan yakınlığı olduğunu dile getirdi.

Galatasaray Lisesi mezunu olan Kuruş, "Galatasaray Lisesi çok köklü bir geçmişe ve kültüre sahip bir okul. Boğaziçi Üniversitesi'ni de gezdiğimde, öğrencilerle sohbet ettiğimde benzer bir kültürle karşılaştım. Boğaziçi Üniversitesi de köklü bir geçmişe ve kültüre sahip." dedi.

Kuruş, üniversitenin köklü geçmişinin kendisini etkilediğini belirterek, "Bunun dışında, Boğaziçi Üniversitesi'nin sosyal çevresi ve sunduğu imkanların çok geniş olduğunu düşünüyorum. Sosyal kulüplerden değişim programlarına kadar kendimizi geliştirmemize olanak sağlayacak birçok etkinlik var. Akademik eğitimin de çok üst düzeyde olduğunu düşünüyorum. Boğaziçi Üniversitesi'nin bizi donanımlı bireyler haline getireceğine inanıyorum. Üniversitenin merkezi konumu da tercihimde etkili oldu." ifadelerini kullandı.

# "Ülkem Ve İnsanlar İçin Güzel Şeyler Yapmak İstiyorum"

Sözel alanda Türkiye birincisi olan Özel Rize Bahçeşehir Koleji Anadolu Lisesi mezunu Fatih Emre Düzcan ise Boğaziçi Üniversitesi'nin hep hayalini kurduğu üniversitelerden biri olduğunu ifade etti.

Düzcan, "Boğaziçi Üniversitesi'nin benimle ilgilenmesi ve sunduğu akademik koşullar tercihimde etkili oldu." dedi. Tercihini yapmadan önce Boğaziçi Üniversitesi mezunları ve başarılı kariyerlere sahip kişilerle görüştüğünü belirten Düzcan, "Üniversiteyi gezdim, oradaki insanlar bana çok yardımcı oldular. Doğru kararı verdiğimi düşünüyorum ve bundan dolayı çok mutluyum. İktisat bölümünü seçmemin nedeni ise hem kamu hem de özel sektörde yöneticilik alanında ilerlemek istemem. Ekonominin kariyerimi bu yönde geliştirmede daha etkili olacağını düşündüm. Görüştüğüm başarılı kişiler de bu konuda beni destekledi. Ailem de tercih konusunda beni özgür bıraktı. Bu kararı verdiğimde çevremdeki herkes kariyerim için doğru bir adım attığımı söyledi. Tek hedefim ülkem ve insanlarımız için güzel işler yapmak." şeklinde konuştu.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

YKS boğaziçi üniversitesi öğretim