YKS TERCİH SONUÇ TARİHİ 2024: ÖSYM ile YKS tercih (yerleştirme) sonuçları ne zaman açıklanacak, kaç günde belli olur?


Google News

Yayınlama: 1 ay önce

Son güncelleme: 1 ay önce

Okuma süresi: 3 dakika

YKS tercih maratonunda sona gelindi. 25 Temmuz- 4 Ağustos 2024 tarihleri arasında sınavdan aldıkları puan ve başarı sıralamasına göre üniversite...

YKS tercih sonuçları için geri sayım başladı. YKS tercihlerini tamamlayan adaylar şimdi sonuçların ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Peki, YKS tercih sonuçları ne zaman belli olacak, üniversite yerleştirme sonuçları nasıl sorgulanır? İşte YKS tercih sonuçlarıyla ilgili tüm detaylar...

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercihleri 25 Temmuz-4 Ağustos tarihleri arasında yapıldı. Şimdi gözler ÖSYM 'nin yapacağı duyuruda. Üniversite yerleştirme sonuçları, ÖSYM'nin sonuc.osym.gov.tr ekranı üzerinden erişime açılacak. Adaylar, T.C. Kimlik Numaraları ve ÖSYM şifreleri ile sonuçlara ulaşabilecek.

Yerleştirme sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazananlar için kayıt tarihleri de belli oldu. Adaylar, 19-23 Ağustos tarihleri arasında kayıtlarını yaptıracak. Elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos'ta yapılacak.

Peki, YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Henüz ÖSYM 'den tercih sonuçlarının açıklanacağı tarihle ilgili net bir bilgi gelmedi. Ancak üniversite kayıtlarının 19 Ağustos'ta başlayacağı düşünüldüğünde, tercih sonuçlarının 12-16 Ağustos tarihleri arasında açıklanması bekleniyor.

YKS tercih sonuçlarının nasıl sorgulanacağı da adaylar tarafından merak ediliyor. Yerleştirme sonuçları, ÖSYM'nin internet sitesi (https://sonuc.osym.gov.tr) ve mobil uygulaması aracılığıyla duyurulacak. Adaylara sonuç belgesi basılmayacak ve adreslerine gönderilmeyecek. İnternet üzerindeki duyurular ve sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmünü taşıyacak.

Yurt dışındaki üniversitelere yerleştirilen adaylar, gerekli durumlarda ve müracaat etmeleri halinde, yerleştirildiği programı gösteren bir yazı alabilecek.

Öte yandan YKS tercihlerinin bitimine de az bir zaman kaldı. Adaylar en geç 4 Ağustos saat 23:59'a kadar tercihlerini tamamlamalı. Tercihlerin bitmesinin ardından gözler sonuçların açıklanacağı tarihe çevrilecek.

YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversite kayıtları da başlayacak. Kayıt hakkı kazananlar, 19-23 Ağustos tarihleri arasında kayıtlarını yaptırarak üniversite hayatlarına başlayacak.

YKS tercih sonuçlarının adaylar için hayırlı olmasını diler, tercihlerinin kabul görmesini temenni ederiz. ÖSYM'den gelecek duyurular ve gelişmeler için takipte kalınız.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

yks tercih sonuçları ÖSYM yks yerleştirme sonuçları