YKS tercih (yerleştirme) sonuçları sorgulama: 2024 YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?


Google News

Yayınlama: 1 ay önce

Okuma süresi: 3 dakika

YKS tercih sonuçları için heyecanlı bekleyişe geçiliyor. Üniversite tercihleri 4 Ağustos 2024 tarihinde saat 23:59'da sona eriyor. YKS yerleştirme sonuçları ÖSYM'den gelecek son dakika duyurusu ile açıklanacak. Peki, 2024 YKS tercih sonuçları ne zaman açı

YKS tercih sonuçları için geri sayım başladı. Tercih işlemleri, 25 Temmuz'dan 4 Ağustos'a kadar uzatıldı ve adaylar şimdi sonuçların ne zaman açıklanacağını merak ediyor.

YKS tercih sonuçlarının açıklanma tarihi henüz netleşmedi. Ancak, geçtiğimiz yıl tercihlerin 27 Temmuz-8 Ağustos tarihleri arasında alınmasının ardından, sonuçlar 19 Ağustos'ta açıklandı. Bu bilgilere dayanarak, bu yılki YKS tercih sonuçlarının da 4 Ağustos'tan sonra yaklaşık iki hafta içerisinde açıklanması bekleniyor.

Adaylar, yerleştirme sonuçlarına T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle ÖSYM'nin resmi sitesi üzerinden erişebilecekler. Sonuçlara, ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr" adresinden ulaşılabilir. Ayrıca, Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

yks tercih sonuclari yks yerlestirme sonucu