Yunanistan'dan ikinci skandal açıklama: 'F-35'lerle bir gece ansızın Ankara'ya gelebiliriz'


Google News

Yayınlama: 2 ay önce

Okuma süresi: 3 dakika

En Son Haberler - Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias'ın Kıbrıslı Türkleri ve Türk Ordusu'nu hedef alan skandal demeçleri Ankara ve Atina arasındaki tansiyonu yükseltirken, Yunanistan Sağlık Bakanı Adonis Georgiadis de Türkiye ile ilgili akıl almaz aç

Yunanistan Sağlık Bakanı Adonis Georgiadis, Open TV'ye verdiği röportajda, Türkiye ile ilgili tartışmalı açıklamalarda bulundu. Ankara ile Atina arasındaki gerilimin son günlerde tırmanışa geçtiği bir dönemde, Georgiadis, Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in Türkiye'yi rahatsız ettiğini iddia etti.

Yunanistan'ın F-35 savaş uçakları, Amerika ve Fransa ile kurduğu savunma ittifakları sayesinde çok daha güçlü bir konuma geldiğini belirten Georgiadis, son beş yıl içinde havacılık alanında büyük ilerlemeler kaydederek Türkiye'yi zor durumda bıraktıklarını öne sürdü. Türkiye'nin havacılık alanında zayıf olduğunu iddia eden Georgiadis, "F-35'lerle Ankara'ya bir gece ansızın gelebiliriz" ifadelerini kullandı.

Georgiadis, "Böyle bir şey yapacağımızı söylemiyorum çünkü böyle bir şey yapmak istemiyoruz, ama karşı tarafın böyle bir şey söylemesine gülüyorum. Yunanistan, son derece güçlü ittifakları olan bir ülke, Türkiye ise sorun yaratan bir ülke. Beğensek de beğenmesek de Türkiye bizim komşumuz. Elbette iletişim kuracağız ama bu, egemenlik haklarımızdan vazgeçtiğimiz anlamına gelmiyor" şeklinde konuştu.

Yunan Bakan ayrıca, daha önce skandal açıklamalarda bulunan Yunanistan Milli Savunma Bakanı Dendias'a destek çıktı ve "Dendias, hepimizin söylediğinden farklı bir şey söylemedi" dedi.

Ancak Emekli Hava Korgeneral Erdoğan Karakuş, Yunan Bakan'ın sözlerinin gerçeği yansıtmadığını ve Türk havacılığının Yunanistan'dan kıyaslanamayacak kadar ileri düzeyde olduğunu belirtti. Karakuş, Türkiye'nin savunma sanayisinin Yunanistan'dan kat kat büyük olduğunu, dünyanın önde gelen SİHA ve İHA üreticilerinden biri olduğunu ve hava savunma sistemleri konusunda önemli mesafeler kat ettiğini vurguladı. Yunanistan'ın ise bu konularda henüz emekleme aşamasında olduğunu belirtti.

Karakuş, Yunanistan'ın asıl hedefinin Türk Savunma Sanayi'nin ilerlemesini durdurmak olduğunu ve bunun arkasında Türkiye'nin her an Yunanistan'a darbe vurabileceği korkusunun yattığını ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin Kaan isimli yerli savaş uçağı projesine de değinen Karakuş, F-35'e karşı Kaan'ın caydırıcı bir güç olacağını ve Ankara'ya saldırılması durumunda Atina'nın görünmez bir şekilde vurulabileceğini belirtti.

Geçtiğimiz haftalarda da Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, Kıbrıs Barış Harekâtı'nın 50. yıl kutlamaları öncesinde paylaştığı mesajda "Kıbrıslı Türklerin utanç şenliklerini ve işgalci Türk Ordusu'nun yarım asırdır Kıbrıs'ta hukuk dışı varlığını en kesin şekilde kınıyoruz" ifadelerini kullanarak bir skandala imza atmıştı. Türkiye, Yunanistan Savunma Bakanı'nın açıklamalarına sert bir şekilde tepki göstermişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC ziyareti dönüşü uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada, Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile iyi ilişkiler kurmak istediğini ancak Yunan Savunma Bakanı'nın açıklamalarının kabul edilemez olduğunu ifade etmişti. Erdoğan, Miçotakis'in bu bakanına haddini bildirmesi gerektiğini vurgulamıştı.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

Adonis Georgiadis dendias yunanistan kktc